Telefoonnummer: 06 – 531 691 82

  • Home
  • Over Coopnet
    • Bestuursleden Coopnet
    • Onze leden
    • Onze adviseurs
    • Historie Coopnet, een thuis voor coöperaties
  • Coöperatie starten?
  • Advies?
  • Projecten
  • Workshops
  • Nieuwsbrieven
    • Blog
  • Vragen?
  • Contact

Blog

Home / Blog

Coöperatie Stationspark Deurne

Als Coöperatie Stationspark Deurne zijn wij zeer verheugd dat we vier jaar geleden in contact zijn gekomen met Coopnet. Jos van Wegen van Coopnet heeft als coöperatie- en verduurzamingsdeskundige ons destijds een zeer waardevol advies gegeven, waardoor wij de juiste beslissing hebben kunnen nemen. Dat betekende de oprichting van een buurtcoöperatie voor alle mensen die…

Lees meer...

Coöperatie Elsendorp

De Elsendorpse inwoners gedroegen zich al enkele decennia coöperatief. Toch had de daadwerkelijke oprichting van een dorpscoöperatie nog de nodige voeten in aarde. Geboren en getogen in Elsendorp, zette ik al ongeveer vijf jaar geleden de eerste stappen naar een dorpscoöperatie. In Elsendorp is al enkele tientallen jaren een dorpsoverleg operationeel en zeer succesvol bezig….

Lees meer...

Samenwerking Coopnet en Agriterra

Veel Gemeenschappelijk! Coopnet en Agriterra hebben veel gemeen en dat leidt tot mooie samenwerkingen. Agriterra is gericht op professionele agrarische coöperaties en organisaties in ontwikkelingslanden met aandacht voor ondernemerschap, betere service aan de leden, hogere productiviteit, lobby en belangenbehartiging. Een structurele transformatie die moet leiden tot toegang tot financiële instellingen, creëren van werkgelegenheid en economische…

Lees meer...

Zijn coöperaties een alternatief voor vakbonden?

Pakhuis de Zwijger leek dinsdag 29 maart jl. even op een vakbondsfeestje. Maar dan wel eentje uit vervlogen tijden, inclusief schreeuwende kaderleden: ‘geen zzp’ers bij de bond!’. De aanleiding van de bijeenkomst was de Tegenlicht-documentaire ‘De vakbond van morgen’. In de documentaire wordt ingegaan op een veranderende flexibele samenleving met meer zelfstandigen en freelancers, deels…

Lees meer...

Coöperatie starten: deel 4 – Het tij keren

Een coöperatie beginnen: hoe doe je dat? In haar blog beschrijft Petra Wolthuis haar ervaringen. Podiumwinkel Toon aan de Jan Evertsentraat in Amsterdam-West is een eigenaardige combi tussen retrowinkel, vergaderruimte en museum. In de hoek staat een eenzame piano en aan de muur kijken zigeunerjongetje en wulpse donkerharige dame naar de binnendruppelende buurtbewoners. Het is…

Lees meer...

Coöperatie starten: deel 3 – De juiste intentie

Petra Wolthuis start samen met medebewoners een coöperatie voor plaatsing van zonnepanelen op hun dak. In haar blog houdt ze bij wat hierbij zoal komt kijken. Deel 3: De juiste intentie “Hoe staat het eigenlijk met de oprichting van jullie coöperatie?” vraagt u zich wellicht bij tijd en wijlen af. Tja, om eerlijk te zijn…

Lees meer...

De wil tot samenwerken

Je moet beginnen met elkaar te vragen: ‘Wat hebben we elkaar te bieden, hoe willen we samenwerken?’ Als je dat duidelijk voor ogen hebt, kun je onderzoeken of de coöperatie daarbij past. Deze vorm van ondernemen wordt nu nog te vaak meteen gekoppeld aan juridische en fiscale aspecten maar dat is niet de sterkte van…

Lees meer...

De coöperatiemaatschappij als alternatief voor de participatiemaatschappij

Een Ministerie van Energie, Wonen, Steden en Sociale economie? In Vlaanderen kennen ze het al lang. Ze hoeven daar geen modewoord te verzinnen om (zogenaamd ?) noodzakelijke bezuinigingen een verzachtend karakter mee te geven. Ze doen het al jaren, het stimuleren van participatie, schone energie en sociale samenhang vanuit het ministerie van Energie, Wonen, Steden en…

Lees meer...

Stichting of coöperatie voor uw zorginitiatief?

Veel initiatieven in de zorg hebben van oudsher een stichting als juridische vorm. Deze vorm is passend als er een ideëel doel wordt nagestreefd en er geen winstoogmerk is. Steeds vaker kiest men in de zorg echter voor de coöperatie bij nieuwe initiatieven. Een stichting is een juridische organisatievorm die (meestal) een ‘goed doel’ nastreeft. De…

Lees meer...

Coöperatie starten: deel 2 – Een man maakt het verschil

Petra Wolthuis start samen met medebewoners een coöperatie voor plaatsing van zonnepanelen op hun dak. In haar blog houdt ze bij wat hierbij zoal komt kijken. Deel 2: Een man maakt het verschil Het is een lange, lange weg zo’n oprichting van een coöperatie. Na de turbulente informatiebijeenkomst over de plaatsing van zonnepanelen op ons…

Lees meer...
Page 1 of 2 : 12
followcoopnet

@coopnet_nl tweets

  • Loading tweets...

Follow @@coopnet_nl

Onze adviseurs:
Jos van Wegen
Jos van Wegenadviseur

Ferna Botter

Dr. Ferna Botteradviseur
Bekijk alle adviseurs


Provincie BrabantHet project Brabant Coöperatief is in de periode 2014-2016 mede gefinancierd door de provincie Noord-Brabant vanuit het programma Leefbaarheid in Brabant (L@B).

Coöperatie nieuws

Over Coopnet

Lees meer over de historie van Coopnet en wat wij zoal doen en betekenen voor coöperaties in Nederland.

Vraag en antwoord

  • Wat zijn de valkuilen van een coöperatie?
  • Kunnen kleine ondernemers en ZZP’ers ook samenwerken in een coöperatie?
  • Welke soorten coöperaties zijn er?
  • Welke rechtsvorm kan ik kiezen bij samenwerken?
  • Wat zijn de principes van een coöperatie?

Vragen?

Contact

Coopnet U.A.

Sluiskeshoeven 72
5244 GR Rosmalen

06 - 531 691 82

info@coopnet.nl