Coöperatie Wijkverpleegkundige Zorg Rotterdam

Coöperatie Wijkverpleegkundige Zorg Rotterdam
Portfolio Description

Onder de nieuwe naam Coöperatie Wijkverpleegkundige Zorg Rotterdam werken de aanbieders van thuiszorg en de eerstelijnszorg samen in de Maasstad. Het aantal Rotterdamse wijken waarin de wijkverpleegkundigen actief zijn, wordt uitgebreid van ruim 20 naar 30.

In de coöperatie zijn Laurens, Aafje, Humanitas, MOB en Stichting OSER (organisatie voor eerstelijnszorg) verenigd. Dit samenwerkingsverband heette tot januari Zichtbare Schakels. In het samenwerkingsverband staat de vrije handelingsruimte van de wijkverpleegkundigen centraal. Zij verrichten niet alleen verpleegkundige handelingen, maar ondersteunen mensen ook in onder andere de contacten met de schuldhulpverlening of ze stimuleren hen om hun sociale netwerk te versterken.

Vanuit Coopnet hebben wij de partners in het samenwerkingsverband begeleid en bewust gemaakt wat het is om als leden gezamenlijk een coöperatieve onderneming te runnen. In samenwerking met de Rotterdamse notaris Erik Linssen zijn in december de oprichtingsstatuten uitgewerkt en afgerond. Op 9 december 2014 is de Coöperatie Wijkverpleegkundige Zorg Rotterdam opgericht en wordt de projectsamenwerking voortgezet als coöperatieve onderneming.

Vanuit Rabobank Rotterdam werd een financiële bijdrage in de vorm van een voucher verstrekt om deze opdracht mogelijk te maken.

 

Portfolio Details
  • Project datum 9-Dec-2014
  • Category: projecten
  • Project website Bezoek de website
  • Zorgcoöperatie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *