Agrarische coöperatie: Vitelia

Agrarische coöperatie: Vitelia
Portfolio Description

Bij veel agrarische coöperaties speelt de discussie om het ondernemingsvermogen niet anoniem aan de algemene reserves toe te voegen, maar te koppelen aan de inspanningen die individuele leden leveren / hebben geleverd bij de opbouw van dit vermogen. Anders gezegd: hoe stel ik vermogen op naam van het individuele lid.

Dit is lastige materie en vraagt enerzijds specialistische financiële kennis en anderzijds een goede communicatie met de leden van de coöperatie. Lastige materie moet door specialisten en management in begrijpelijke taal aan de leden worden overgebracht.

In het proces van bewustwording dat hier aan ten grondslag ligt, heeft Coopnet in 2013 een trainingsronde met directie en ledenraad van coöperatie Vitelia georganiseerd, om te begrijpen wat de waarde van het coöperatieve ondernemingsmodel betekent en hoe je daarmee je voordeel kunt halen in interne en externe processen.

Anneke Janssen:
“Deze trainingsronde vond plaats in de vorm van een incompany cursus verzorgd door Coopnet. In samenwerking met de directie van Vitelia ontwikkelde dr. Ferna Botter, Coopnet Adviseur, een op maat gemaakte cursus. Tijdens de cursus werd stil gestaan bij marketing in bredere zin en werd ingezoomd op het thema ‘Vitelia in beweging’. Het waarborgen van het toekomstperspectief van Vitelia werd verbonden met marketing als onderdeel van coöperatief ondernemen. De bevlogenheid en interactie tussen de deelnemers en adviseur maakte deze eerste incompany cursus bijzonder waardevol.”

 

Portfolio Details
  • Project datum 1-Jan-2015
  • Category: projecten
  • Vaardigheden projecten
  • Project website Bezoek de website